Faci sport, primești bilet gratuit la autobuz. Proiect pilot reluat în Cluj

Biletul de Sănătate, proiectul-pilot care a avut un succes neașteptat, a fost reluat în Cluj-Napoca. Astfel, clujenii pot obţine un bilet de autobuz gratuit, în schimbul a 20 de genuflexiuni. Anul trecut, din septembrie până în decembrie, au fost făcute peste 1 milion de genuflexiuni în staţia Memorandumului Sud, acolo unde este amplasat automatul, şi au fost obţinute în acest mod peste 55.000 bilete.

O simplă apasare pe ecran şi 20 de genuflexiuni. Este preţul pe care trebuie să-l „plătească” clujenii care vor să obţină un bilet gratuit pe mijloacele de transport în comun.

Initiaţiva proiectului aparţine organizatorilor celui mai mare festival de sport din ţara, iar biletele obţinute prin efort fizic sunt valabile timp de 7 zile, pe liniile de transport urban.

Toate acțiunile noastre de când am lansat festivalul au aceeași misiune: de a-i inspira pe oameni să facă mișcare, să descopere ce sport li se potrivește și să lase acel sport să le transforme viața. Proiectul Biletul de Sănătate este modalitatea noastră de a transmite oamenilor că sportul îți aduce multe beneficii imediate, dar și pe termen lung. Proiectul-pilot din Cluj-Napoca a avut mare succes și ne bucurăm că alături de autoritățile locale am găsit soluții de continuitate la nivel local. De asemenea suntem bucuroși că am pornit foarte multe discuții de implementare și în alte orașe, astfel că anul viitor cel mai probabil vom avea o mini rețea de „stații de sănătate.”, a declarat Mirel Alexandru, directorul executiv al SPORTS FESTIVAL.

De asemenea, cei care au testat aparatul, spun că genoflexiunile trebuie realizate corect, la un interval de 2 minute pentru a putea primi un bilet gratuit de autobuz. Aparatul nu poate fi păcălit pentru că are o cameră video și mai mulți senzori care detectează mișcările.

1 milion de genoflexiuni făcute în 3 luni

Proiectul va continua pana la finalul anului. Lunar, câte o companie din Cluj va plăti biletele obținute prin sport.

Conform unui studiu făcut de SPORTS FESTIVAL, în anul 2020 în doar trei luni, s-au făcut peste 1 milion de genoflexiuni în fața aparatului smart și s-au eliberat mai mult de 55 de mii de bilete.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments