Maternitatea din Botoșani în care și-a găsit sfârșitul Alexandra va fi renovată

Consiliul Județean Botoșani a propus renovarea prin PNRR a Maternității Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, acolo unde Alexandra Ivanov și-a găsit sfârșitul. Unitatea administrativă precizează că lucrările neeligibile în proiect sunt cele de reamenajare și modernizare a etajelor IV și V, cât și a vestiarelor din zona de demisol, acestea fiind asumate de instituție. Anunțul vine după apariția în spațiul public a unor imagini cu vestiarele cadrelor medicale, unde condițiile sunt precare, mobilierul este degradat, pereții sunt scrijeliți și cu mucegai.

Potrivit unui comunicat de presă transmis astăzi de Consiliul Judeţean Botoşani, clădirea Secţiei Exterioare de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” Botoşani face obiectul unui proiect de reabilitare energetică, de reamenajare şi modernizare a etajelor IV şi V, a vestiarelor din zona de demisol şi desfiinţarea mansardei şi montarea de panouri fotovoltaice. Contractul de finanţare prin PNRR pentru acest proiect a fost semnat pe 19 decembrie 2022.

În parteneriat, Consiliul Judeţean şi Spitalul (județean, n.r) au depus pe PNRR proiectul de renovare şi modernizare a secţiilor din Maternitate. S-a obţinut finanţarea, s-a realizat deja Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie şi s-a trecut în etapa Proiectului Tehnic, a declarat Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, citată în presa națională.

Valoarea eligibilă a investiţiilor este de 4.769.951,69 euro

În urma realizării DALI, valoarea eligibilă a investiţiilor care vor fi realizate la Maternitatea din Botoşani este de 4.769.951,69 euro, iar valoarea neeligibilă a lucrărilor, asumată de către Consiliul Judeţean Botoşani, este de 491.922,46 euro. Lucrările neeligibile sunt cele de reamenajare şi modernizare a etajelor IV şi V, precum şi a vestiarelor din zona de demisol.

Prin proiect vor fi realizate şi patru staţii de reîncărcare finanţate prin PNRR şi una din fondurile Consiliului Judeţean Botoşani.

Modernizarea sistemului sanitar botoşănean a fost mereu în prim-planul atenţiei Consiliului Judeţean Botoşani. An de an s-au făcut investiţii importante în modernizarea clădirilor Spitalului Judeţean, în dotarea cu echipamente de ultimă generaţie. Din păcate, comportamente individuale iresponsabile ale unor cadre medicale aruncă o umbră asupra acestor eforturi făcute în ultimii trei ani de Consiliului Judeţean Botoşani. Dacă parte umană ţine de fiecare individ în parte, de nivelul de empatie pe care fiecare dintre noi îl are, noi, ca administraţie, vom face tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a dezvolta baza materială a spitalului, aşa cum am făcut-o şi în ultimii ani, a mai spus Doina Federovici.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments