Prima bancnotă pe care este inscripționat chipul unei femei intră în circulație de astăzi

Prima bancnotă pe care este imprimat chipul unei personalități feminine, Ecaterina Teodoroiu, cu o valoare de 20 de lei, este pusă în circulaţie de astăzi, 1 decembrie.

Prima bancnotă românească cu valoarea de 20 lei, intră în circulație de astăzi

Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susţinere la nivelul societăţii, susţinându-se consolidarea egalităţii de gen şi a rolului major al personalităţilor feminine în istoria şi societatea românească”, a precizat BNR.

Bancnota românească cu valoarea de 20 lei este imprimată pe suport de polimer, în tehnică mixtă plană/în relief, cu dimensiuni de 136 x 77 mm şi culoare predominant verde oliv.

Totodată, în scopul protejării împotriva falsificării, bancnota include o serie de elemente de siguranţă, unele destinate publicului, altele detectabile cu aparatură specială, destinate lucrătorilor din sistemul bancar.

Astfel, punerea în circulaţie a bancnotei se va face prin sucursalele regionale din Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăţilor în numerar către instituţiile de credit/Trezoreria Statului. Tirajul pentru această bancnotă este de 30.000 bucăţi.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments