USR îl cheamă pe ministrul Mediului la audieri la Senat. Este vorba despre proiectul imobiliar de la Corbu

Ministrul Mediului Tanczos Barna va fi chemat la audieri în Comisia de mediu din Senat cu privire la proiectul imobiliar de la Corbu.

Am propus celorlalţi membri ai comisiei să-l invităm pe ministrul Mediului, domnul Tanczos Barna, la o discuţie pe tema proiectelor imobiliare de la Corbu. Vrem să cunoaştem condiţiile în care au fost eliberate anumite documente de către instituţii ale statului aflate sub autoritatea ministerului, să fim informaţi cu privire la poziţia Ministerului referitor la ce se întâmplă acolo şi dacă, nu cumva, situaţia din teren nu a scăpat de sub control. Sunt sigur că în baza principiului colaborării loiale între instituţii, domnul Barna va onora invitaţia”, a declarat preşedintele Comisiei de mediu, senatorul USR Claudiu Mureşan, conform unui comunicat de presă al partidului.
Proiectul imobiliar, care acoperă o suprafaţă de 2,7 hectare, prevede construirea a 24 de imobile de lux din beton în arii protejate.  Săptămâna trecută, mai mulţi parlamentari USR au cerut Prefecturii Constanţa să atace în instanţă autorizaţiile de construcţie şi planurile urbanistice zonale pentru ”pseudo-satul pescăresc ce se construieşte pe plaja virgină de la Corbu”, mai arată sursa citată.
Tot săptămâna trecută, preşedintele Comisiei de mediu din Senat, Claudiu Mureşan, a adresat o interpelare ministrului Mediului cerându-i clarificări privind eliberarea autorizaţiilor de mediu pentru acest proiect, iar senatorul USR de Constanţa Remus Negoi şi senatorul USR de Tulcea Costel Vicol au vizitat zona, pentru documentare la faţa locului.
I.P.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments