6 din 8 elevi nu sunt de acord cu noile măsuri luate de ministrul Educației

Deoarece Ministrul Educației a făcut ieri,25 martie 2021 anunțul schimbărilor din sistemul școlar, acestea (n.r schimbările) nu au fost întocmai pe placul elevilor. Unii elevi sunt de acord cu noile schimbări, iar alți elevi nu, fiind revoltați pe seama faptului că acest an școlar nu le-a adus deloc cunoștințe noi, ba din contră, mai tare i-au încurcat.

În urma unui studiu efectuat de ABSTRACT NEWS, s-a demonstrat că 50% dintre elevii care au răspuns sondajului efectuat de noi nu au acumulat foarte multe cunoștințe pe perioada orelor online, iar 30% dintre ei nu au avut dispozitiv de pe care să se poată conecta, deci procesul de învățare pentru aceștia a fost unul greoi. În legătură cu orele online, cei mai mulți dintre ei își doresc să se reîntoarcă pe băncile școlilor, fie din motivul socializării dintre ei, fie din dorința de a simți mirosul școlii sau pur și simplu pentru că s-au plictisit acasă.

Cei mai mulți dintre profesori, aleg fie platforma Google Meet, fie Zoom sau Google Teams. Aceștia au urmărit ca platformele să fie eficiente într-o oarecare măsură pentru ca elevii că poată reține o parte din lecție.

Deși viitorul educației este neclar, cel puțin pe moment, elevii sunt optimiști, cu speranța că învățământul va reveni, cândva, la normal.

D.N.

Articole postate de acest autor

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments