Admitere facultăți 2021. Care sunt cele mai căutate specializări

Absolvenții de clasa a-XII-a așteaptă cu sufletul la gură notele de la Bacalaureat. De ele depind pașii următori: înscrierea și admiterea la facultate 2021. Majoritatea doresc anul acesta să meargă la facultățile unde se intră pe bază de dosar, fără examen de admitere. La Medicină, Drept, Politehnică sau Teologie, însă, candidații trebuie să se pregătească temeinic pentru concurența mare de la probele scrise.

În București, cele mai căutate locuri sunt la Universitatea București, cu Facultatea de Litere sau de limbi străine. La Politehnica, concurența cea mai mare este la Facultatea de Automatică și Calculatoare. Academia de Studii Economice oferă aproape 6.000 de locuri la buget și la taxa anul acesta. La Cluj, Universitatea Babeș-Bolyai pune la dispoziție peste 5.000 de locuri la buget și peste 10.000 de locuri cu taxă. .Viitorii studenți care aleg Timișoara, se bat pe 2.300 de locuri la Universitatea de Vest, iar la Iași concurența cea mai mare rămâne și anul acesta la Universitatea de Farmacie și Medicină, unde au 630 de locuri și pentru studenții internaționali.

Doar 77% dintre elevii care au terminat liceul s-au înscris la Examenul de Bacalaureat anul acesta. Rezultatele vor veni mâine înainte de prânz.

D.N.

Articole postate de acest autor

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments