Ce schimbări noi aduce DOOM3? Cele mai multe articole noi vin din limbile străine

DOOM3 este o ediție nouă, integral revizuită și substanțial adăugită, a DOOM2 apărut în 2005. DOOM3 a apărut la începutul acestui an, pe 6 ianuarie 2022. Ce schimbări noi aduce această variantă DOOM3?

În această nouă variantă DOOM3, s-a păstrat în general modelul vechiului DOOM2 și majoritatea schimbărilor din DOOM2 față de DOOM1 validate de uz. În această nouă versiune, s-au păstrat, în linii mari, concepția, principiile generale și majoritatea detaliilor ale DOOM2.

Cărui segment de public se adresează DOOM3?

DOOM3 este destinat în principal publicului larg, cu precădere școlar, astfel încât urmează în linii mari opțiunile gramaticii tradiționale, parțial modernizate, așa cum se predă acum în învățământul școlar. Totodată, DOOM3 oferă informații și interpretări utile și specialiștilor.” – notează autorii materialului.

Ce s-a adăugat nou în DOOM3

În DOOM3 au fost adăugate peste 3.600 de articole noi. Printre acestea, multe sunt abrevieri, locuțiuni ce nu au fost introduse în DOOM2, deși le știm de un veac cu toții. Printre acestea sunt: ce fel de; pe șleau; astfel că; ei bine; în/la stânga; bătaie de cap; a-și bate joc, și multe altele. Pe lângă acestea, în noua versiune DOOM3 au fost adăugate articole și din astrologie (rac-zodie și racul-constelație), fizică (coulomb – unitate de măsură, Coulomb – fizician francez), nume de ocupații transformate la feminin (dramaturgă, alături de dramaturg), dar și multe alte cuvinte provenite din limbile străine, deja existente în limbajul cotidian al tinerilor.

D.N.

Dacă aveți detalii despre subiect, sau aveți un subiect ce poate deveni știre, vă rugăm să ne dați de veste la numărul de telefon 0750.85.25.23, disponibil în orice rețea.

Articole postate de acest autor

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments