Cum încep elevii cursurile începând de astăzi

Elevii încep de astăzi cursurile, prin prezență fizică. Excepție fac doar cursanții claselor terminale, care vor începe școala din 10 mai. În funcție de incidența cazurilor de COVID din fiecare localitate, școlile vor funcționa după două scenarii : unde rata de infectare este mai mică de 1 la o mie de locuitori, orele se vor desfășura prin prezență fizică 100% iar unde depășește 1 la o mie de locuitori, orele se vor desfășura prin prezența fizică doar a preșcolarilor, elevilor din învățământul primar și a celor din clasele terminale.

Este vorba despre 1,4 milioane de copii înmatriculați la învățământul primar și grădinițe. La aceștia, în localitățile în care rata de infectare este sub 1 la mie se adaugă elevii din toate celelalte clase”, a transmis Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

De lunea viitoare vor începe școala și elevii din clasele terminale. Totodată vor începe și evaluările naționale pentru elevii claselor a-II-a, a-IV-a și a-VI-a, prin prezență fizică.

În scenariul în care orele se vor desfășura 100% prin prezență fizică sunt 2057 de localități, în timp ce alte 1124 se află în scenariul galben însemnând prezența fizică la școală doar a elevilor de clase terminale, restul învățând tot în regim online.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments