Elevii de clasa a-VIII-a se pot înscrie la liceele militare din țară. Ce criterii trebuie să îndeplinnească aceștia

Elevii de clasa a-VIII-a care doresc să învețe la un liceu militar se vor putea înscrie pentru a putea susține admiterea de astăzi și până pe 25 martie 2022.

Un elev care dorește să învețe la un colegiu național militar din țară trebuie să aibă vârsta de cel mult 16 ani împliniți în 2022, trebuie să fie absolvent al învățământului secundar inferior sau gimnazial și trebuie să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale (ultima probă a concursului de admitere).

Ministerul Apărării Naționale a menționat că elevii care au participat în trecut la procesul de admitere și au intrat la alte licee, nu se mai pot înscrie la admitere. De asemenea, exista 5 colegii militare unde elevii din toată țara vor putea învăța, în funcție de cât de aproape este liceul de domiciliul lor:

  • Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” – Breaza
  • Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” – Alba Iulia
  • Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu” – Craiova
  • Colegiul Național Militar ”Al. I. Cuza” – Constanța
  • Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc

De asemenea, Ministerul Apărării Naționale a pus la dispoziție elevilor și părinților adresele și numerele de telefon ale birourilor de informare și recrutare din cadrul centrelor militare de care aparțin aceștia. Acestea sunt: https://bit.ly/3tU6ynb și https://bit.ly/3jLG3vq .

D.N.

3.3 8 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments