Elevii și părinții cer să nu se mai dea teze, Ministrul Educației nici nu vrea sa auda

Consiliul Național al Elevilor a cerut Ministrului Educației ca anul acesta să nu se mai susțină teze. Ministrul a ignorat cerințele acestora. Drept urmare, vacanța de iarnă rămâne mai scurtă, iar de lunea viitoare, elevii se întorc în bănci, probabil, doar în localităţile în care rata de incidenţă nu depăşeşte 6 la mia de locuitori. Totodată, Sorin Cîmpeanu a anunţat că numărul de teze va fi redus în cazul elevilor de clasa a 8-a şi al celor de liceu.

Deocamdată nu este sigur cum vor se vor relua cursurile, cert este că elevii vor reîncepe să înveţe de săptămâna viitoare fie în mediul online, fie prin prezență fizică.

În data de 8 noiembrie scoala va începe. Ministerul Educației va rămâne în continuare consecvent principiului conform căruia școlile trebuie să functioneze cu prezență fizică în limita în care conditiile de protecție sanitară pot fi asigurate pentreu elevi și profesori.” – a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Decizia de funcţionare va fi anunţată vineri, în funcţie de ratele de vaccinare ale fiecărei unităţi de învăţământ. Fiecare şcoală trebuie să afişeze procentul pe site, astfel încât Ministerului Educaţiei să îi fie uşor să ia o decizie, în funcţie de numărul persoanelor imunizate şi a ratei de incidenţă din acea localitate.

Din programul de guvernare prezentat de Nicolae Ciucă, România ar începe să fie educată abia din 2023. Deci, putem înțelege că statul nu este foarte preocupat de învăţământ, de vreme ce programul România Educată, atât de iubit de preşedintele Iohannis nu e o prioritate pentru premierul desemnat.

D.N.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments