Evaluarea Națională 2021. Vezi prezența elevilor la prima probă din examen

Elevii care absolvă anul acesta gimnaziul trec prin cel mai important examen al lor de până acum. Evaluarea Națională a început ieri cu proba la Limba și Literatura Română și continuă mâine cu proba la matematică, subiectele probelor scrise fiind în acest an formulate pentru prima dată aproape de stilul testelor PISA. Cei mai mulți dintre elevi s-au declarat ieri ușurați privind proba la Limba Română, spunând că ”sunt cele mai ușoare subiecte văzute vreodată” însă se tem de subiectele la matematică, examen care urmează mâine.

Generația de anul acesta numără 147.650 de elevi, însă dintre aceștia 16.473 de elevi vor lipsi la probele din examen din cauza că nu au fost înscriși la examenul de capacitate, majoritatea fiind declarați corijenți.

La proba de la Limba și Literatura Română care s-a desfășurat ieri au fost prezenți 123.563 elevi din totalul celor 131.177 înscriși. Este vorba despre un procent de 94,2%, un procent mai mare decât cel al elevilor prezenți anul trecut, 93,1%. Practic, 7.616 elevi înscriși la examenul de Evaluare Națională nu s-au prezentat. Cea mai mare prezență s-a înregistrat în județul Neamț, unde au lipsit doar 48 de elevi, prezența fiind de 98,6%, fiind și singurul județ din țară unde nu s-au semnalat probleme : ”Suntem pe primul loc în țară la prezență și nu s-au semnalat nici un fel de probleme”, a declarat directorul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, Mihai Obreja.(mai multe detalii despre declarația acestuia puteți citi AICI.)

La proba de matematică de mâine elevii sunt așteptați în sala de examen începând cu ora 8:00 până la ora 8:30, examenul începând la ora 9:00. Aceștia sunt pregătiți foarte bine având în vedere faptul că anul acesta școlar a fost unul atipic, începând hibrid, continuând online și finalizându-se fizic, însă nu-și doresc să pice un subiect din geometria în spațiu, fiind singurul capitol care le-a dat bătăi de cap de-a lungul acestui an școlar.

Emoțiile elevilor vor lua sfârșit marți, 29 iunie când vor fi publicate rezultatele acestora la cele 3 probe din cadrul Evaluării Naționale din acest an. Numele elevilor nu va fi afișat public, ci doar codul pe care aceștia l-au primit la înscriere. Notele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie, conform calendarului.

D.N.

Articole postate de acest autor

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments