Evaluarea Națională – schimbări pe ultima sută de metri. Parlamentarii propun noi examene

Probabil că v-ați obișnuit să se schimbe regulile în timpul jocului. Nu ar fi ceva nou pentru nimeni. De data aceasta, schimbările sunt la Evaluarea Națională, unde elevii de clasele a-IV-a, a-VI-a și a-VIII-a ar putea susține evaluări, pe lângă română și matematică, și la sport sau igienă. Propunerea vine din partea mai multor senatori, care au depus și un proiect de lege în acest sens.

Peste 30 de senatori PSD, şi fostul ministru al Educației, Monica Anisie (senator PNL) au depus în Senatul României o propunere de lege prin care se dorește schimbarea Evaluării Naţionale pentru clasa a IV-a, a VI-a şi a VIII-a. Mai exact, aceștia vor să schimbe actuala desfășurare a Evaluării Naționale prin introducerea unor examene noi.

Printre altele, senatorii vor probă de sport, de igienă, spre exemplu, disciplinele se schimbă total. Apare, pe lângă limba străină, utilizarea calculatorului, și proba practică la sport, plus o proba orală transdisciplinară de evaluare a competențelor civice și sociale, susținută în timpul anului.

Toate aceste noi reglementări au fost motivate de către cei care au semnat proiectul citând un studiu european din care rezultă faptul că 63% dintre români nu fac niciun fel de activitate sportivă.

I.P.

4 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments