Fraudă și astăzi la bacalaureat. Elevii au postat subiectele pe Facebook, cerându-le colegilor să le rezolve. Ministerul Educației anunță sancțiuni dure.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi pentru un post național de televiziune, că a fost informat că unii elevi, aflați la proba la alegere a profilului şi specializării la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, au trimis subiectele în timpul examenului, prin intermediul Facebook, și au cerut colegilor aflați acasă rezolvarea cerințelor. ”Este o fraudă în mod clar, care va fi sancţionată la cel mai aspru nivel.”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că este vorba despre licee din cinci județe, însă a precizat numele a doar patru instituții. Mai exact, el a spus că s-au înregistrat fraude la Liceul Tehnologic Panait Istrati din Brăila, Liceul Tehnologic Rucăreanu din Braşov, Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu şi Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi din Craiova. ”Este vorba de o fraudă în mod clar, care va fi sancţionată la cel mai aspru nivel. Cu siguranţă, elevii care nu au înţeles că nu au acces cu mijloace de comunicare în sala de examen vor fi eliminaţi din examen şi, sigur că da, două sesiuni nu vor mai avea dreptul să participe la acest examen.”, a spus Sorin Cîmpeanu. ”Noi am popularizat cât am putut de mult importanța respectării regulilor de etică pentru a asigura relevanța examenului de Bacalaureat. Cei care nu au înțeles vor plăti.”, a mai adăugat acesta.

Întrebat dacă are suspiciuni și în ceea ce privește supraveghetorii, Sorin Cîmpeanu a spus că se fac verificări.

Cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2021, sesiunea de toamnă, va continua mâine, 19 august, cu proba la limba și literatura maternă. Afişarea primelor rezultate va avea loc pe 31 august (până la ora 12.00), iar rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate pe 3 septembrie.

Articole postate de acest autor

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments