Începe examenul de Bacalaureat din acest an

Astăzi, 28 iunie 2021 este o zi cu emoții mari pentru peste 130.000 de absolvenți de liceu. Astăzi vor susține prima probă examenului de Bacalaureat, poate cel mai important din viața lor. La ora 9.00 a început proba scrisă la limba și literatura română.

În cele 802 centre de evaluare accesul se va face prin trasee prestabilite, elevii vor purta măști de protecție și vor sta distanțați în sala de clasă.

În total vor fi trei probe scrise. Prima probă, cea la limba română, începe astăzi, fiind urmată de proba obligatorie profilului și de proba la alegere. La ora 8, proaspeții absolvenți vor intra în sălile de clasă.

Examenul propriu-zis a început la ora 9. Elevii au la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele propuse. Pe toată perioada examenului, elevii vor fi supravegheați atât video, cât și audio. Primele rezultate vor fi afișate pe 5 iulie, tot atunci vor putea fi depuse și contestațiile.

Potrivit calendarului de pe site-ul Ministerului Educației, examenul de bacalaureat începe în 28 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Peste 133.000 de absolvenți de liceu, dintre care 114.137 de candidați din promoția curentă 19.526 de candidați din promoțiile anterioare, încep luni examenul de Bacalaureat.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments