Măştile textile vor fi permise în şcoli, în anumite condiții

Miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei au prezentat ordinul comun privind măsurile privind începerea şcolii, care va fi semnat după avizul CNSU. Acesta prevede reguli clare în ceea ce priveşte măştile de protecţie pe care le pot folosi elevii în clase.

Şcoala va funcţiona cu prezenţă fizică până la 6 la mie rată de infectare. Se va menţine distanţarea fizică, clasele vor fi aerisite, iar masca de protecţie va fi obligatorie în interior. În acest sens, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a anunţat că s-a ajuns la un consens împreună cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în ceea ce priveşte tipurile de măşti pe care le pot folosi elevii.

Am ajuns la un consens în ceea ce privește tipul de mască purtat. Am recomandat purtarea măștii de tip medical pentru că este standardizată, dar am revenit și cu câteva precizări despre condițiile pe care măștile de tip textil trebuie să le îndeplinească pentru a putea fi acceptate. Acestea trebuie să fie adaptate feței și să acopere corect nasul și bărbia. Și am precizat că se interzic alte tipuri de dispozitive care uneori sunt folosite pe post de mască.”, a explicat Ioana Mihăilă. Ea a mai precizat că acele viziere de protecţie pot fi folosit doar de către profesorii din învăţământul special atunci când este nevoie de vizualizarea feţei de către elevi.

În spaţiile deschide acestea nu vor mai fi obligatorii, cu excepţia festivităţilor de deschidere a anului şcolar unde se aşteaptă aglomeraţie.

D.N

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments