Ministerul Educației va distribui de marți teste de salivă în școli

În weekendul acesta peste zece milioane de teste de salivă au ajuns în depozitele inspectoratelor școlare. Acestea vor fi ambalate în kituri separate sau de câte două și vor fi distribuite de marți în școli, conform secretarului Ministerul Educației, Sorin Ion.

Conform acestuia, peste 10 milioane de teste rapide de salivă au ajuns în acest weekend în depozitele Inspectoratelor Școlare, urmând ca de marți sau miercuri personalul din educație și elevii să fie testați.

„În cursul zilelor de sâmbătă şi duminică, în depozitele Inspectoratelor şcolare au fost primite 10.540.000 de teste rapide de saliva destinate preşcolarilor, elevilor şi personalului din învăţământ. Acestea sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două. Marţi, acestea vor fi distribuite beneficiarilor, urmând a fi utilizate de îndată. În consecinţă, prima testare din săptămâna viitoare se va putea realiza marţi sau miercuri.”, a informat astăzi Sorin Ion.

Procesul de achiziție a peste 18 milioane de teste a fost reluat după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins vineri contestaţia depusă de un operator economic privind această achiziţie, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments