Ministrul Educației despre rezultatele la titularizare:Să iei nota 1.00 şi să îţi doreşti să fii profesor e un nonsens

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi seară, că ”România are un deficit de educaţie”, lucru care se vede şi în rata mică de vaccinare la nivel naţional. De asemenea, Cîmpeanu se declară îngrijorat de rezultatele de la titularizare: ”Să iei nota 1.00 şi să îţi doreşti să fii profesor e un nonsens”.

România are un deficit de educaţie. Există un deficit de educaţie (…) Dacă am intrat pe o pantă descendentă, accentuată de pandemie, în sistemul de educaţie nu avem altă şansă decât să ne adunăm minţile şi eforturile şi să începem să creştem., a declarat, joi seară, la Digi 24, Sorin Cîmpeanu.

Acesta a adăugat că, ”dacă avem şi suficientă înţelepciune şi perseverenţă, în sensul de asigurare a coerenţei, vom putea să oprim căderea, cădere marcată trist zilele trecute de examenul de titularizare”.

E încă un motiv în plus de a contientiza că suntem pe o pantă descendentă, fără să minimizez meritele celor 130 de candidaţi care au luat nota 10 pe care-i felicit, dar nu toţi candidaţii care au luat nota 10 au ruşit să obţină un post de titular”, a mai afirmat ministrul.

Ministrul a arătat că există diferenţe de până la patru puncte între nota iniţială şi cea din urma contestaţiei, el precizând, în acest context, că este nevoie de schimbarea sistemului de evaluare, care să elimine subiectivismul.

Sorin Cîmpeanu a subliniat şi numărul mare al candidaţilor care nu au reuşit să promoveze examenul la care este nevoie de nota minimă 7.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments