O parte din elevii din Gorj au fost mutați de la o școală la alta din cauza lucrărilor din școli

Noul an școlar tinde să bată la ușă însă nu toate unitățile școlare sunt pregătite să îi și deschidă. Acesta este și cazul mai multor unități de învățământ din Gorj care din cauza șantierelor din școli au fost nevoite să își mute elevii dintr-o parte în alta. 200 de mii de elevi vor fi nevoiți să învețe pe schimburi sau în școlile din zonă din cauza lucrărilor la clădirile afectate de seismele din februarie anul acesta.

În orașul Tismana din Gorj, un liceu și o școală generală sunt încă în șantier după ce construcțiile au fost grav avariate în urma seismelor din februarie care au avut loc în județ. Elevii de aici au fost mutaţi în alt sat, unde vor învăţa în două schimburi, în altă unitate de învăţământ, pentru că nu este spaţiu suficient. Autorităţile estimează că lucrarile vor fi gata până la sfârşitul anului.

De asemenea, și în localitatea Arcani, 50 de elevi vor învăţa în alt sat, după ce şi şcoala în care ei învățau a fost demolată după cutremure. Va fi reconstruită însă lucrările vor dura ceva timp, probabil ani.

D.N.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments