Peste 3000 de școli riscă să reintre în mediul on-line de luni. Regula reimpusă de ministrul educației

Astăzi toți elevii din țară au reînceput cursurile, însă orele faţă în faţă nu vor dura prea mult. Unde rata de infectare va depăși 3 la mie și dacă profesorii nu sunt vaccinaţi, elevii vor învăța online de săptămâna viitoare. De asemenea, după toate ”eforturile” depuse de ministrul educației, testele tot lipsesc cu desăvârșire. După spusele ministrului educației, părinții trebuie să cumpere teste din banii lor dacă țin la sănătatea copiilor lor.

Peste 3 milioane de elevi şi profesori s-au întors de astăzi la școală, unii deja în mediul online. Unii părinți sunt încântați că elevii încă merg fizic iar alții sunt îngrijorați că elevii ar putea reintra în online pentru că deja au pierdut foarte multă informație.

Părinte: ”Este o mare diferență dintre on-line și fizic. Atunci când copilul merge fizic, interacționează cu colegii, există comunicare. În on-line comunicarea este mai puțin existentă. Unde mai punem că în on-line, profesorii nu își pot ține lecțiile așa cum ar trebui, din cauză că nu au resursele pe care le-ar avea în clasă.”

Eu nu îmi permit pentru copilul meu ore on-line. Internetul nu funcționează așa cum trebuie, nu înțelege nimic de acolo, am o gospodărie de îngrijit și nu pot să fac nimic din cauza ca fac gălăgie și aude profesorul și după tot de el se ia. Eu îmi trimit copilul la școală să învețe ceva nu să intre on-line și să nu înțeleagă nimic. Mai bine este la școală! Cu toții vrem prezență fizică! Nu suntem de acord cu măsurile impuse de ei! Să le respecte ei, nu noi!”, ne declară un părinte nemulțumit de măsurile impuse.

Ministerul Educației : ”Un părinte care ţine la copilul lui, achizitioneaza teste

Temerile părinților sunt legate şi de protejarea copiilor în faţa valului 5. Autoritatile încă se laudă cu măşti de protecţie şi dezinfectanti, dar despre testele de salivă, nimeni:nimic. Însă, ministrul educației a găsit soluție și la această problemă.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației:Un părinte care ţine la copilul lui, achizitioneaza teste, daca poate, și are și multumirile noastre ale tuturor pentru că protejeaza întreaga comunitate școlară. Am mulțumit părintilor dupa ce mi-am cerut scuze în numele autorităților statului român care nu au făcut posibilă achiziția”.

În localitățile unde rata de infectare este mai mare de 3 la mia de locuitori, școlile vor pune din nou lacătul pe ușă.

Şcolile se vor închide în momentul în care rata de infectare dintr-o localitate depăşeste 3 la mia de locuitori în ziua de vineri a săptămânii, iar rata de vaccinare a personalului din şcoală este mai mica de 60 la sută. În acest moment trei mii de şcoli din ţară se află în acestă situaţie. Ministrul Educaţiei e gata să demită directorii, acolo unde procentul de vaccinare e mult prea mic.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Daca vom identifica școli cu rate de vaccinare de 10-12-15 la suta, iar conducerea scolii este numită prin detașare, e clar că nu a avut un demers proactiv, nu a avut un management corespunzator, și într-adevar directorul poate fi schimbat”.

Peste 70% dintre profesori sunt la acest moment imunizaţi. Tot atâția îl amenință pe ministrul educației cu proteste și demisii în masă dacă nu li se măresc salariile din semestrul II.

D.N.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments