PETIȚIE adresată Ministerului Educației : Nu vrem teze anul acesta!

Rugam sa fim intelesi, pentru ca scoala a devenit un stres foarte mare pentru elevi din cauza faptului ca astazi facem scoala online, iar maine putem fi chemati fizic. Dupa o perioada foarte mare de vacanta este foarte greu ca un copil sa vina la scoala si tot ce va face este sa dea teste finale si teze, intr-adevar nu venim la scoala sa dam cu sapa, dar munca psihica este mult mai dificila ca cea fizica. Dorim ca elevii de la ciclul gimnazial si liceal sa fie ajutati de catre Minister prin scoaterea tezelor macar de pe semestrul I al anului scolar 2021-2022.” – este descrierea petiției lansată de Ionela P.

Petiția lansată de Ionela a strâns, într-un timp record nu mai mult nici mai puțin de 91.562 de voturi, din cele 100.000 necesare.

De ce este importantă semnarea petiției? ”Din cauza faptului ca tot anul s-a discutat despre eliminarea tezelor iar elevii nu s-au pregatit si timpul este deja foarte scurt, tinand cont ca elevii de clasa a-VII-a si clasa a-VIII-a vor avea in luna ianuarie simularea pentru examenul de capacitate, respectiv cei de clasa a-XI-a si a-XII-a vor avea simularea pentru examenul de bacalaureat.” – mai subliniază tânăra.

Motivele semnării petiției

”Clar, puterea are cuvântul, noi elevii, avem ceva de spus în acest fapt, fiind subiectul principal. Suntem într-un moment de criză, dar trebuie să învățăm să ne adaptăm, nu sa forțăm totul în speranța că „vom reveni la normalitate”. Am ajuns extenuați psihic din cauza acestei perioade. Acum și „vacanțe forțate”, ascultați și gurile copiilor, noi vom ajunge puterea, și totul se va întoarce înzecit oameni.” – a scris o elevă.

”Am semnat deoarece nici elevii nici profesorii nu cred ca sunt pregătiți da dea tezele, având în vedere felul în care s-a desfășurat și acest an școlar.” – a mai declarat o elevă pe website-ul Declic.ro

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments