Profesorii intră astăzi în grevă de avertisment. Nu se țin ore între 11 și 13.

Profesorii intră astăzi în grevă de avertisment între orele 11:00 și 13:00, nemulțumiți de deciziile guvernanților de a adopta măsuri în ceea ce privește veniturile din sistemul de educație, condițiile de muncă și finanțarea sistemului de educație.

Profesorii preuniversitari membri ai celor două federaţii reprezentantive- Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”- intră în grevă de avertisment astăzi între orele 11:00-13:00. Dacă nemulțumirile acestora nu sunt ascultate de guvernanți, sindicaliștii spun că urmează și alte metode de protest.

Profesorii îi avertizează pe guvernanți cu o „pauză de educație” de 2 ore, între 11 și 13, ei amenințând cu alte măsuri de protest, mai drastice în cazul în care nemulțumirile nu le sunt ascultate.

Chiar dacă nu fac ore, elevii vor fi supravegheați de profesori

Timp de două ore, de la 11 la 13, profesorii suspendă activitatea cursurilor. În acest interval de timp nu se vor desfăşura activităţi specifice actului educaţional, însă elevii vor fi supravegheaţi.

Deciziile revin consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ(…). Aceştia vor lua deciziile care se impun astfel încât să fie respectate drepturile tuturor, adică atât dreptul la grevă al celor care au semnat pentru declanşarea unei astfel de forme de protest cât şi dreptul celor care doresc să îşi desfăşoare activitatea mai departe„, a declarat președintele unei federații, pentru un post național de televiziune.

D.N.

Dacă aveți detalii despre subiect, sau aveți unul ce poate deveni o știre, vă rugăm să ne dați de veste la numărul de telefon 0750.85.25.23.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments