Rata de vaccinare nu influențează scenariile de funcționare a școlilor. Anunțul Ministerului Educației

Secretarul de stat Sorin Ion a făcut anunțul că rata de vaccinare nu a influențat si nu va influența scenariile de funcționare a școlilor.

La niciun moment nu s-a făcut o legătură între scenariile de funcționare a școlilor și rata de vaccinare și nici nu cred că se va face, atâta vreme cât vaccinarea nu este un act impus, ci unul voluntar. Un prim plan de back-up ar fi să folosim testele existente, în prezent, existând peste 1 milion în scoli sau DSP-uri, în funcție de situație. Asta ar trebui, și anume să susținem cu toții utilizarea lor. Ne așteptam totuși ca într-o lună de zile să existe o bază, sau finanțare, sau decizie pentru achiziționarea acelor teste de saliva.„, a declarat oficialul.
În ceea ce privește solicitarea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, de a se folosi teste de saliva in scoli, secretarul de stat a subliniat ca aceasta „nu este absurda”, chiar daca ele au „o acuitate mai redusa„.
Pe de alta parte, Sorin Ion spune ca disputele recente intre ministerele Sănătății și cel al Educației au fost mult „amplificate” de mass-media: „Am fost de fata când s-au semnat ordinele comune pentru funcționarea școlilor și, dacă deschideam internetul, citeam că ne-am bătut, altfel, totul era in regula. Nu știu cât e de absurdă această solicitare (privind folosirea testelor de saliva – n.r.), pentru că ele se utilizează. Înțeleg ca au o acuitate ceva mai scăzuta, dar nu pot decât să repet ceea ce aud în alte părți.„,
a spus secretarul de stat în educație. Scenariile după care elevii se vor prezenta la școală sunt în continuare aceleași și vi le reamintim mai jos:
Scenariul VERDE (rata de infectare sub 1 la mie) presupune ca toți preșcolarii și elevii să meargă la școală.
Scenariul GALBEN (rata de infectare 1-3 la mie) presupune ca doar preșcolarii, elevii din învățământul primar și cei din clasele terminale vor fi prezenți la școală.
Scenariul ROȘU (rata de infectare peste 3 la mie) presupune ca preșcolarii, elevii din învățământul primar și cei din clasele terminale să mai meargă la școală, iar restul claselor să treacă la școala online.
Școlile se vor închide complet doar în localitățile carantinate.
D.N.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments