Simularea Evaluării Naționale 2021. Astăzi, proba la matematică

Elevii din clasele a-VIII-a vor susține astăzi, 30 martie 2021 proba scrisă la matematică, din cadrul simulărilor examenelor naționale. Ieri, a avut loc proba la Limba și Literatura Română urmând ca mâine să se desfășoare cea la limba maternă.

Elevii înscriși în unitățile de învățământ din localitățile carantinate vor putea susține simulări ale examenelor naționale, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.

Conform unei declarații a Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, elevii din zonele carantinate vor putea susține simulările la unitățile de învățământ fără restricții din afara localității carantinate, la care învață.

Având în vedere faptul că în perioada 22 – 31 martie se desfășoară simulările pentru evaluările naționale 2021 și examenele naționale de Bacalaureat, menționăm că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naționale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea carantinei zonale și reprezintă o excepție de la măsura interzicerii circulației persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei în interiorul și în afara zonei carantinate”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments