Simularea Evaluării Naționale 2021. Elevii claselor a opta vor susține proba la Limba și Literatura Română

Elevii de clasa a opta vor începe cu data de 29 martie 2021 simulările Evaluării Naționale din acest an școlar. Conform programei, luni, 29 martie 2021 elevii vor susține simularea la Limba și Literatura Română.

Pentru a se respecta măsurile epidemiologice, simulările vor avea loc în condiții de maximă siguranță. Elevii vor fi așezați câte unul în bancă în ordine alfabetică, iar elevii dintr-o clasă nu pot fi amestecați cu elevii dintr-o clasă paralelă. Elevii aflați în localități carantinate vor susține simulările la o dată ulterioară, anunțată la nivel național.

Pentru prima oară în istorie, elevii de clasa a opta vor susține simulările Evaluării Naționale după un test de tip PISA. Este vorba despre un test ce conține nici mai mult nici mai puțin de 10 pagini, ce vor trebui rezolvate timp de 2 ore. Conform Ministerului Educației Naționale, prezența elevilor în unitățile de învățământ va fi permisă începând cu ora 08:30. Simularea va începe la ora 09:00 și se va încheia la ora 11:00. Rezultatele elevilor nu vor putea fi contestate deoarece este vorba despre o simulare, și nici trecute în catalog fără acordul scris al părinților.

D.N.

2.3 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments