ȘTIRE DE ULTIM MOMENT. Structura anului școlar 2020-2021 modificată.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat modificări la structura anului școlar din cauza pandemiei.

Potrivit acestuia, Evaluarea Națională se amână pentru 5-8 iulie, iar admiterea la liceu se va face după data de 8 iulie.

Am propus modificări în structura anului școlar. Propunând o vacanță de primăvară din 2 aprilie – 4 mai va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice și ortodoxe. Vacanța de primăvara prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică va beneficia de o scădere a mobilității, a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, un avantaj îl constituie faptul că examenul de Bacalaureat se păstrează la datele planificate, cu prezență fizică, în perioada 28 iunie-1 iulie probele scrise. Singura diferență este că se vor echivala competențele, cu excepția celor din promoțiile anterioare, care vor susține competențele digitale.

Alt avantaj se regăsește în păstrarea datelor pentru evaluarea la clasele a 4 și a 6. La clasa a 2 vor fi programate în luna mai. Vom acorda importanța cuvenită pretestărilor pentru PISA. Decalăm examenul de Evaluare Națională, ce se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după 8 iulie. Se păstrează toate datele inițiale pentru titularizare și definitivat, a mai precizat ministrul.

Ministrul a mai declarat că „suntem într-o situație în care e nevoie de decizii care să producă cât mai puține perturbări„.

Școlile trebuie să se închidă ultimele dacă e nevoie. Nu considerăm îndreptățită închiderea școlilor și lăsarea deschisă a altor locații, a mai declarat Sorin Cîmpeanu, precizând că a semnat ordinul care prevede intrarea în online a unităților de învățământ doar la intrarea în carantină a localităților.

Decizia se ia la nivel național pentru orice localitate. Depășirea pragului de 6 la mie nu generează intrarea în online a școlilor, a mai declarat ministrul.

https://www.facebook.com/watch/?v=263801525287643

D.N.

 

2.6 7 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments