Testele de salivă vor putea fi administrate elevilor abia din 6 decembrie. Întrebarea roșie: cine îi testează pe copii?

Testele de salivă ajunse deja în şcoli nu vor putea fi folosite de joi, când elevii se întorc la şcoală, ci abia pe 6 decembrie. Asta s-ar întâmpla din cauza faptului că atât pârinţii cât şi profesorii nu ştiu cine îi va testa pe copii şi cum vor proceda exact. Kiturile au venit pe bucăţi, fără prospect sau instrucţiuni de folosire.

În timp ce părinţii încă nu ştiu dacă ei îi vor testa pe copii de săptămâna viitoare, ministerul Educaţiei şi ministerul Sănătăţii au trimis un videoclip, fără sunet, în care se asamblează kituri. Este motivul pentru care cadrele didactice cer Guvernului României să oprească distribuirea lor pentru că testele au venit sub formă de puzzle, foarte greu de folosit de persoane care nu au cunoștințe medicale.

Testarea nu va începe pe 2 decembrie ci pe 6

Târziu oricum au venit. Şi tot târziu va fi și testarea: deşi iniţial a fost programată pentru data de 2 decembrie, va începe pe 6 decembrie. Părinţii vor putea lua testele abia în zilele de joi şi vineri. Întrebarea roșie la acest moment este cine va testa elevii, întrebare la care încă nu avem răspuns.

Acolo unde cadrele didactice au disponibilitate, iar infrastructura şcolii permite testarea în şcoli se va lua decizia testării în şcoli. Acolo unde şcoala nu ia decizia că va administra testele în şcoala, testarea urmează să se facă la domiciliu, sub supravegherea părinţilor. Am văzut că 94% din cadrele didactice nu se simt confortabil pentru administrarea testelor. Eu refuz să cred că sunt atât de mulţi.”, a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Indiferent de ce crede sau zice ministrul, testarea va fi făcută oricum în hopuri, pentru că peste două săptămâni elevii au din nou vacanţă.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments