Tezele elevilor de gimnaziu și de liceu se vor putea da începând din 6 decembrie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi că tezele pentru semestrul I se vor putea da începând cu data de 6 decembrie, iar numărul lor va fi redus atât la gimnaziu, cât și la liceu.

Conform acestuia, numărul tezelor elevilor de liceu și de gimnaziu vor fi reduse, și se vor da în format fizic.

Am decis să reducem numărul de teze pe care elevii le vor susține în acest an prin excepție. La clasa a opta vom avea doar două teze, nu trei. Așadar, toți elevii de gimnaziu vor avea doar două teze, care se vor da fizic. Pentru liceu, am redus numărul tezelor de la 4 la 3. Această reducere va face obiectul reglementărilor pe care le vom anunța în 5 noiembrie. Atât vreme cât am avut foarte multe școli în online, nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu notele pe care elevul le va primi. Tezele vor putea fi susținute începând cu 6 decembrie, va fi la latitudinea fiecărui profesor perioada optimă de susținere a tezelor. Fiecărui elev să îi rămână la dispoziție o perioadă în care să-și poată corecta rezultatele. Cine nu va putea susține teza fizic se va putea face după revenirea la școală, chiar dacă revenirea se va face în semestrul 2„, a precizat Cîmpeanu.

Școala va începe pe 8 noiembrie, însă nu se știe în ce scenariu

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a subliniat faptul că școala va începe în 8 noiembrie 2021, și că Ministerul Educației Naționale susține principiul conform căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică în limita în care se pot asigura condițiile sanitare.

Nu voi abdica de la acest principiu. Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi exact modul de deschidere a școlilor în 8 noiembrie. Nu vom ajunge în situația în care dacă în jumătate de țară vom avea rată de infectare foarte scăzută și școli fără cazuri de infectare, acele școli să nu poată funcționa fizic.„, a mai precizat ministrul educației.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments