Biserica Ortodoxă Română discuție cu Premierul României privind regulile de Paște

Noi negocieri astăzi privind regulile de Paște. Mai marii Bisericii s-au întâlnit din nou cu reprezentanții Guvernului pentru a stabili cum vom putea participa la slujba de Înviere.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române au prezentat astăzi un nou set de reguli în fața premierului, de respectat în perioada slujbelor din perioada sărbătorilor de Paște. În contextul în care perioada 1, 2 mai, în toate localitățile oamenii pot circula fără restricții și pe durata nopții, atunci slujbele se vor desfășura și cu prezența credincioșilor, însă trebuie să respecte câteva reguli, cu siguranță purtatul măștii, dar și distanțarea.

În interiorul bisericii, pentru fiecare persoană trebuie asigurat un perimetru de patru metri pătrați dar și o distanță între persoane de doi metri, iar la exterior, distanța dintre credincioși trebuie să fie de un metru și jumătate.

În noaptea de Înviere, la ora 00:00 credincioșii vor primi Sfânta Lumină, iar dacă numărul de credincioși adunați nu este mare, astfel încât regulile se pot respecta în continuare, atunci oficierea se va muta în interiorul bisericii. În caz contrar, va continua în curtea locașului de cult. În plus, reprezentanții bisericilor trebuie să asigure mai mulți voluntari care să vadă dacă toate aceste reguli sunt respectate. De altfel, oamenilor le este recomandat să participe la slujbă la biserica de care aparțin, astfel încât să fie cât mai aproape de casă.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments