Campanie FALSĂ Kaufland. Poziția companiei

Astăzi au început să apară în mediul on-line mai multe postări realizate de un cont fals care folosește atât numele cât și sigla companiei Kaufland și care promite premii de o valoare totală de peste 5.000 de lei pentru persoanele care scriu în comentariile postării luna nașterii lor.

Cum sună campania

Kaufland să ofere premii, alegeți luna nașterii și obțineți un salariu în funcție de luna nașterii! Pentru mai multe informații trimiteți-ne imediat mesaj în privat. Amintesc să ne trimiteți imediat un mesaj privat, deoarece confirmăm doar cine ne-a trimis mesajul.”, se arată în postarea falsă de pe Facebook, urmând apoi variantele de premii pe care se presupune că le-ar oferi compania.

Poziția companiei

Contactați de către Abstract News, operatorii din cadrul Serviciului pentru Clienți Kaufland au declarat ”Noi nu am pornit o campanie de acest gen în acest moment. Încurajăm persoanele care văd astfel de postări să sune la poliție și să dea report la postare, deoarece noi nu putem în niciun fel să stopăm astfel de campanii false.

Cum se diferențiază o campanie reală de o campanie falsă

Verificăm cu atenție sursa mesajului și validăm cu expeditorul transmiterea lui, atunci când avem suspiciuni. Totodată, fiți atenți la corectitudinea textului. Acest lucru poate fi un alt semn, mai ales când textul sună ciudat, ca și cum ar fi tradus automat din altă limbă, fără a fi adaptat. Apoi, trebuie să fim atenți atunci când furnizăm date în mediul online, în primul rând la securitatea site-ului pe care urmează să facem acest lucru, dar și la reputația lui, dacă ne gândim la un magazin online.” -a declarat Mihai Rotariu, CERT.RO.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments