Cinci magazine Lidl din Iași au fost închise temporar de ANPC. Ce nereguli au găsit comisarii

Cinci supermarket-uri Lidl din Iași au fost închise de inspectorii ANPC. Spre exemplu, magazinul de lângă Spitalul de Copii din Iaşi vindea fructe şi legume stricate. După câteva zile de la primul control, inspectorii ANPC au găsit aceleași nereguli de igienă și de vânzare a produselor care nu se află în stare conformă. Alte nouă puncte comericale din toata zona Moldovei au fost și ele închise.

În cele cinci supermarket-uri comisarii ANPC au găsit ai multe nereguli, printre care mizerie, legume şi fructe depreciate. Acestea au fost închise temporar și amendate fiecare cu aproape 100.000 de lei.

Ce au găsit comisarii ANPC

Echipele de control ANPC au găsit, printre altele, următoarele nereguli: comercializarea unor legume şi fructe depreciate, utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu acumulări de praf, rugină, condens şi resturi alimentare; folosirea unor spaţii de depozitare neigienizate. Existenţa unor condiţii igienice necorespunzătoare la congelatorul de materii prime.

De asemenea, comisarii au constatat utilizarea unor vitrine frigorifice pentru îngheţată neigienizate corespunzător, folosirea unor condiţii de depozitare care nu corespund celor recomandate de producători, practici comerciale incorecte referitoare la modul de informare a consumatorilor pe produs sau la raft și nici respectarea perioadei promoțiilor.

Comisarii ANPC au dat amenzi în valoare de 98.000 de lei. Un magazin a fost închis temporar până la remedierea deficiențelor, trei magazine au fost închise temporar pentru o perioadă de până la șase luni iar unul a fost închis temporar pentru o perioadă cuprinsă între șase și doisprezece luni.

 

 

4.3 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments