Copil de 3 ani din Bacău, operat pe cord a fost depistat cu COVID-19. Are nevoie de o nouă operație

Un copil de trei ani din Bacău, cu o operație pe cord a fost depistat pozitiv cu COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență din Bacău, de unde medicii l-au transferat de urgență la Spital ”Sfânta Maria” din Iași. Copilul este în stare critică, în secția ATI și are nevoie de o nouă intervenție pe cord deschis, cel mai probabil urmând să fie transportat zilele acestea la o clinică din Italia.

Copilul a fost adus la spital în cursul zilei de sâmbătă, pentru că acuza o răceală. A fost testat, iar rezultatul, din păcate, a fost pozitiv. Trebuie spus că s-a luat decizia de a fi transferat la spitalul de copii din Iași, mai ales că acesta a suferit o intervenție pe cord, în Italia. La momentul de față, este monitorizat și de medicii de la Târgu Mureș.”, a declarat Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Bacău, pentru un post național de televiziune.

Starea de sănătate a copilul s-a agravat și este internat acum în secția ATI a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iași. Managerul spitalului, Alina Belu, spune că este necesar transferul copilului la un spital din străinătate, pentru o nouă intervenție pe cord deschis.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments