Cum a rămas mutilat pe viață un tânăr din Iași după ce a găurit un proiectil cu bormașina

Un băiat în vârstă de 19 ani din localitatea Petriş, comuna Dolheşti, din Iași, a fost adus în stare gravă la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi după ce a încercat să găurească cu bormaşina un proiectil.

Băiatul a spus că a găsit proiectilul în urmă cu mai mult timp, dar la acel moment l-a depozitat într-o magazie. Iniţial, el a spus celor de la 112 că i-ar fi explodat telefonul în mână.

În UPU a fost adus un pacient de 19 ani în urma unui traumatism produs de explozia unui proiectil pe care a încercat să-l desfacă. Ambulanţa l-a adus conştient, însă cu traumatisme la nivelul tuturor segmentelor. S-a diagnosticat în Urgenţă un traumatism abdominal, cu hemoperitoneu, cu fragmente din proiectilul respectiv care i-au pătruns în abdomen. De asemenea, traumatism de torace, traumatism la nivelul feţei, a ochiului drept, fapt care i-a afectat vederea. Este posibil să rămână fără vedere la acest ochi. A mai suferit traumatism de mână stângă, cu amputaţie a degetelor. Aproape întreaga mână este amputată din cauza exploziei. Corpi străini sunt şi la nivelul coapsei şi feţei. După evaluarea în Urgenţă, pacientul a fost internat în clinica chirurgicală de gardă. Este în curs o intervenţie chirurgicală în timpul căreia intervin specialişti în chirurgie generală, chirurgi plastici, chirurgie maxilo-facială, medici oftalmologi şi ortopezi”, a declarat prof. univ. dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU de la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi, pentru presa locală.

Tânărul va rămâne internat la ATI, iar medicii speră să aibă un prognostic vital bun. Ei spun că prognosticul funcţional este rezervat.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments