Doliu în muzica populară. A murit Petrică Mâțu Stoian. Detalii de ultimă oră

Celebrul solist de muzică populară, Petrică Mâțu Stoian a fost diagnosticat cu virusul Sars-CoV-2 în urmă cu ceva timp. Ulterior, trebuia să urmeze un tratament post-covid la o clinică particulară din Caraș-Severin. Conform unor apropiați, în această dimineață, solistului i s-a făcut rău, a fost dus de urgență al spitalul din Reșița și internat la Terapie Intensivă. În această seară, din păcate, a decedat în urma unor complicații de sănătate.

„A fost adus cu ambulanța, de la clinica Nera, de lângă Sasca Montană, 100 de kilometri de Reșița, unde făcea acea terapie hiperbară. s-a făcut solicitare pentru tuse cu sânge. A dezvoltat o bronhopneumonie și a decedat în urma unui șoc septic. 70 la sută din capacitatea pulmnonară era afectată. Colegii meiau făcut tot ce este posibil, dar, din păcate, organismul dânsului nu a mai rezistat”, a declarat Cosmin Librimir, directorul medical SJU Reşiţa pentru un post național de televiziune.

Sunt inmarmurita. Sunt socata!

Dumnezeule!! Nu imi vine sa cred!! Tocmai am terminat spectacolul si, cand am iesit din scena, am aflat cumplita veste: Petrica Matu Stoian a murit! Sunt inmarmurita. Sunt socata! Nu am cuvinte… Nu exista emisiuni speciale de Sarbatori la care Matu Stoian sa nu fi fost chemat! Era nemaipomenit, cu pofta lui de viata, cu graiul si portul lui din Izverna, de care era atat de mandru… Maestre, noi avem multe filmari zilele acestea si tu trebuie sa fii acolo!! Nu putem concepe ca nu mai esti! Tu umpli tot cu cantecele tale, cu glumele tale… este incredibil!! Dumnezeu sa te ierte, Matule!!” – a scris Mirela Vaida pe pagina sa oficiala de Facebook.

Constantin Enceanu în lacrimi

Ce să spun, sunt răvășit. Nu-mi vine să cred că am pierdut unul din cei mai buni prieteni. Joi, în jurul orei 20:30, ne întorceam de la București, el era în Craiova și era foarte aglomerat. Atunci mi-a spus că pleacă, că vrea să se refacă 20 zile la o clinică, dar nu stiam la ce clinică. E unul dintre prietenii mei și a plecat atât de repede. Nu îmi vine să cred, ne sunam mereu, ne ceream părerea.

Nu se poate! A fost dur Dumnezeu în seara asta. Mi-a luat cel mai bun prieten, nu mă pot împăca cu ideea asta. E greu să vă povestesc. În câteva minute, toată prietenia noastră… În seara asta mi s-a întâmplat un lucru ciudat. După ce a intrat în stop cardio-respirator, am sunat un prieten să îl anunț. Chiar atunci am aflat că a murit. Nu se poate!”, a declarat Constantin Enceanu la un post național de televiziune.

Drum lin spre ceruri!

Drum lin spre ceruri! Marți am filmat împreună, ultima dumnealui emisiune… pe care o să o puteți urmări de sărbători!Era întotdeauna o prezență atât de faină! Un artist atât de mare și atât de omenos cu toți cei tineri și cu publicul lui! Îmi zicea cât de mult mă admiră pe mine și pe nașa mea Olguța…din rândul celor tineri! Cumplit … ce e viața!Veșnică pomenire PETRICĂ MÂȚU STOIAN” – este postarea de pe Facebook a Vlăduței Lupău, îndurerată după ce a aflat tragica veste.

Ai fost si vei ramane un artist deosebit

Rămas bun, Petrică….. ai fost si vei ramane un artist deosebit, indragit de milioanele de romani pe care i-ai fericit cu cantecul tau deosebit. Vei fi vesnic in inima noastra ca un om vesel, plin de viata , un coleg profesionist care si-a iubit publicul si cantecul. Dumnezeu sa te aseze in corul ingerilor!” – a scris Viorica Macovei pe pagina sa oficială de Facebook.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments