FOTO Bărbat cercetat penal după ce a tăiat cozile la doi câini

Un bărbat de 47 de ani din Tulcea este cercetat penal după ce a tăiat cozile la doi câini deoarece dorea ca animalele de companie să fie mai rele. IPJ Tulcea a anunțat astăzi că polițiștii au fost sesizați cu privire la un caz de rele tratamente aplicate animalelor. Cei doi câini au fost duși la veterinar pentru a primi îngrijiri medicale.

Astfel, poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică, împreună cu poliţişti ai Biroului pentru Protecţia Animalelor au făcut mai multe verificări, constatând faptul că un cetăţean, în vârstă de 47 de ani, ar fi tăiat coada unui exemplar canin şi a secţionat parţial coada unui alt câine, justificând gestul său ca fiind acela de a-i «face mai răi»”, a transmis IPJ Tulcea.
Poliţiştii au deschis în cauză un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative cum ar fi codotomia, cuparea urechilor.
Conform codului penal în vigoare, tăierea cozilor sau a urechilor animalelor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
D.N.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments