Guvernul României: ”De astăzi purtăm masca pe stradă și doar măștile omologate”

Purtarea măștii este din nou obligatorie de astăzi în spațiile deschise și în aer liber, informează Guvernul țării. Tot de astăzi nu mai sunt permise măștile textile, cele pe car ele purtam și până acum, ci doar cele FFP2, informează sursa.

De astăzi purtăm masca pe stradă şi doar măştile omologate. Izolarea este 7 zile pentru pozitivii care sunt vaccinaţi şi 10 pentru cei care nu sunt vaccinaţi.”, se arată într-o postare făcută astăzi pe pagina de Facebook a Guvernului. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a propus menţinerea obligativităţii purtării a măştii de protecţie doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice închise şi deschise.

Se prelungește starea de alertă începând de astăzi până pe 8 februarie 2022

De asemenea, CNSU propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 08.01.2022. Totodată, pentru preîntâmpinarea afectării activităţii autorităţilor/operatorilor economici deţinători de infrastructuri critice să fie dispuse măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 care să vizeze testarea săptămânală a tuturor angajaţilor, desfăşurarea activităţii în schimburi sau ture cu evitarea contactului între acestea sau utilizarea unor măşti cu un grad mai ridicat de protecţie (FFP2) în zonele aglomerate.

De astăzi purtăm masca pe stradă şi doar măştile omologate. Izolarea este 7 zile pentru pozitivii care sunt vaccinaţi şi 10 pentru cei care nu sunt vaccinaţi”, arată o postare făcută sâmbătă pe pagina de Facebook a Guvernului.

Raed Arafat a precizat că măsura cu obligativitatea măştii de protecţie nu este legată de hotărârea de Guvern, ci devine obligatorie din momentul emiterii ordinului comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Afacerilor Interne.

El a precizat că purtarea măştii devine obligatorie în momentul publicării ordinului comun.

Măsura cu masca nu este legată de hotărârea de Guvern. Măsura cu masca este doar la CNSU şi urmează să se emită ordinul comun al ministrului Sănătăţii, ministrului de Interne. În secunda în care se emite ordinul şi se publică, devine obligatoriu. (…) Dacă s-a dat hotărârea CNSU, ordinul va trebui emis cât mai repede. (…) Ordinul trebuie să iasă în această săptămână”, a explicat şeful DSU.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments