Incendiu de vegetație în Vâlcea. Pompierii se chinuie și acum să stingă incendiul de mai bine de 12 ore

Un incendiu de proporții a izbucnit în Munții Căpățânii din Vâlcea. De mai bine de 12 ore, pompierii se luptă cu flăcările care au cuprins deja 4 hectare de pădure.

Peste 4 hectare de pădure au ars în Munții Căpățânii din Vâlcea. Pompierii acționează pentru stingerea incendiului și la această oră. Pădurea afectată este situată în vârful Folea.

Dan Păscaru, inspector şef ISU Vâlcea, a dat detalii despre intervenția pompierilor la fața locului și a menționat că este foarte posibil ca incendiul să nu fie stins în totalitate decât peste câteva zile.

Începând de aseară, a fost anunțat un posibil incendiu în munții Căpățânii, pe vârful Folea. Este afectată o suprafață de aproximativ 4-5 hectare. S-a intervenit până aseară, în jurul orei 23.00, după care am rămas în monitorizare în zona respectivă. S-a mai intervenit punctual acolo unde a fost cazul, iar azi de dimineață au fost reluate operațiunile de stingere. La ora actuală, incendiul este localizat, se lucrează pentru stingere. Este destul de greu, pentru că sunt doborături care au diametrul și de aproximativ 0,8 metri, care ard, precum și turbă, care și aceasta arde. Din calculele și experiența noastră, mai durează câteva zile. Încercăm să găsim acum o nouă variantă”, a declarat Dan Păscaru, inspector şef ISU Vâlcea, aseară pentru Antena 3.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments