Incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului din Slatina

 

Zeci de pacienți internați la Secția de Psihiatrie a Spitalului din Slatina au fost evacuați, miercuri, din cauza unui incendiu izbucnit în clădire. Pompierii intervin cu mai multe autospeciale, fiind activat Planul Roșu de Intervenție.

Până la acest moment, au fost evacuate 36 persoane, dintre care 6 persoane au fost intoxicate cu fum și sunt transportate la UPU. Se continuă operațiunile de căutare, a transmis IGSU Olt.

Din primele informații, se pare că incendiul se manifestă la parterul şi etajul I al imobilului de pe strada Trandafirilor, din Slatina. Potrivit gazetanoua.ro, totul ar fi pornit dintr-un izolator, în care se afla un pacient în sevraj, care ar fi dat foc.

Clădirea în care funcționează Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina nu este în afara permiterului unde funcționează celelalte secții.

La nivelul Spitalului s-a luat decizia ca personalul care intra în tura de după-amiază să vină la spital pentru a asigura asistența medicală în caz de nevoie.

Semnalul de alarmă este clar – e nevoie de reformă și trebuie să intervenim, trebuie să facem spitalele mai performante, mai sigure, spune președintele Klaus Iohannis despre incendiul de la spitalul din Slatina: „Din fericire, nu e așa de grav cum ar fi putut să pară la început”.

Am primit o veste tristă. (…) Există u incendiu la un spital de psihiatrie din Slatina. Datele de până acum ne rată că nu sunt persoane grav rănite. Persoanele care au fost în incită au fost evacuate și pompierii abia acum intră acolo să vadă dacă nu cumva a mai rămas cineva. (…) Deocamdată, din fericire, nu e așa de grav cum ar fi putut să pară la început.

Semnalul de alarmă este clar – e nevoie de reformă. Trebuie să intervenim, trebuie să facem spitalele mai performante, mai sigure, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a precizat că va dezvolta subiectul miercuri seara, când va fi probabil ceremonia de învestire a noului ministru al Sănătății.

Sursa: Observatornews.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments