Incendiul de la Bacău – stins după 10 zile. Au intervenit forțe din 2 județe

Incendiul care a izbucnit în pădurea din Ocolul Silvic Privat Oituz pe 31 octombrie  a fost stins în această seară după 10 zile de intervenții continue ale pompierilor.

Incendiul din comuna Oituz, zona Piatra Şoimului, a fost lichidat astăzi. Cauza probabilă de incendiu o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu. Suprafaţa afectată de incendiu este de circa 35 hectare de litieră de pin, gorun şi fag.

În incendiul de la Oituz au fost identificate mai multe elemente de muniție, însă nimeni nu a fost rănit. Pirotehniștii au fost chemați încă de pe 1 noiembrie la faţa locului şi au găsit sute de cartuşe rămase în pădure din timpul conflagraţiilor mondiale.

La stingerea incendiului de la Oituz au participat zeci de pompieri, în trei schimburi, de la ISU Bacău, dar şi de la ISU Covasna. De asemenea, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în sprijinul pompierilor a fost trimisă o aeronavă C-27J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române configurată pentru stingerea incendiilor.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments