Luna Roz. Fenomenul extraordinar de spectaculos a lunii aprilie

Luna Roz este a doua cea mai mare lună plină din 2021 și aceasta va începe să fie vizibilă de marți, 27 aprilie 2021. Pasionații de astronomie pot vedea luna roz cel mai bine joi, 29 aprilie 2021 dimineața.

Deși se numește Luna Roz, ea nu va fi vizibilă roz pe cer. Denumirea este dată de floarea sălbatică roz de primăvară Phlox, originară din estul Americii de Nord. Această floare este, de asemenea, cunoscută sub numele de ”mușchi roz”.  Luna Roz mai este cunoscută și sub denumirile de : Sprassing Grass Moon, Egg Moon sau Moon Fish.

Luna Roză este, de asemenea, considerată a fi un simbol al optimismului. În timpul acestui fenomen astronomic, ne putem aștepta ca unele dintre obiectivele și visele noastre să fie atinse. Pentru ca acest lucru să se întâmple, totuşi, trebuie să ne dăm seama ce anume să renunțăm pentru a merge mai departe în viață.

Super-Luna lunii aprilie va fi, de asemenea, mai aproape de Pământ în comparație cu celelalte Luni pline din acest an, cu excepția celei din luna mai.

Următorul fenomen astronomic va putea fi vizibil în data de 26 mai 2021 și se va numi ”Luna Florilor”.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments