Măști împotriva coronavirus numai pentru nas, pe care oamenii le pot purta când mănâncă, și nu numai

Specialiștii din Mexic au inventat un nou tip de mască COVID-19, creată special pentru ca oamenii să o poarte doar pe nas, în timp ce mănâncă, beau apă, fumează, și nu numai. ”Masca de nas”, denumită de ei, se poartă pe sub masca de protecție normală. Măștile pentru nas, purtate sub o mască normală au fost demonstrate într-un videoclip, în care două persoane se așază la masă pentru a mânca. În videoclip, cei doi își scot măștile obișnuite pentru a-și arăta măștile pentru nas , înainte de a începe să se bucure de prânz în aer liber. Unii internauți s-au amuzat copios văzând ideea năstrușnica a specialiștilor, și au spus că speră să reducă transmisia virusului, însă alți internauți au fost foarte ironici, luând în derâdere aspectul măștii, care seamănă, spun ei, ”cu un nas de clovn”.

Nici pe departe o invenție nouă, clovnii le poartă de ani de zile”, a postat un utilizator, alături de o fotografie a unui clovn cu nasul roșu aprins.

”Researchers in Mexico have designed a ‘nose-only mask’ that can be worn under a normal face mask” a fost postarea de pe Twitter de astăzi, 25 martie 2021 a comapaniei Reuters.

”Celulele umane ce oferă oamenilor simțul mirosului sunt un punct cheie de intrare pentru SARS-CoV-2, ceea ce face ca acoperirea nasului să fie importantă”, susține Universitatea ”Johns Hopkins”.

Însă, Organizația Mondială a Sănătății este de altă părere cu privire la aceste măști, spunând că este necesar, pentru a ne proteja împotriva virusului, ca oamenii să poarte măști care să acopere nasul, gura și bărbia. Și studiile unor Centre pentru Control și Prevenirea Bolilor au arătat că mai mult material de mască ne poate fi benefic decât mai puțin material. În februarie 2021, un studiu CDC a arătat că măștile duble pot reduce semnificativ răspândirea COVID-19.

Raportul nu a menționat numele specialiștilor mexicani, compania lor sau din ce dată măștile de nas pot deveni disponibile publicului.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments