Mesaj RO-ALERT de ”lup fioros” când de fapt era un câine amărât

După faza ”Ursu Băăăă” mai vine un episod pe cât de amuzant, pe atât de rușinos. De această dată, cetățenii din Târgu Mureș au primit seara trecută un mesaj RO-ALERT prin care erau avertizați cum că un ”lup fioros” ar fi fost văzut pe platoul Cornești. Imediat, zeci de jandarmi au împânzit zona în încercarea de a da de urma bestiei, care dispăruseră fără urmă. După aproximativ 30 de minute de la alertă, pe reţelele sociale a apărut informaţia conform căreia lupul care a pus pe jar autoritățile era de fapt … doar un câine amărât, rătăcit prin acea zonă.

În jurul orei 20:00, un mesaj RO ALERT i-a pus în gardă pe cetățenii din Târgu Mureș, dar și pe autorități : Vă rugăm evitați zona, sporiți atenția și nu vă expuneți la pericol. În caz de pericol apelați 112„.

Alerta făcea referire la un lup ce ar fi fost văzut în zona platoului din Corneşti, iar cei ieşiţi la plimbare, în aer liber, au apucat-o spre casă. Unii au luat în serios mesajul de avertizare. Alţii, însă, s-au arătat sceptici în privinţa veridicităţii informaţiei. Zeci de jandarmi au ieşit în căutarea bestiei fioroase care dispăruse fără urmă.

”Este Halloween, va speriați și de umbra voastră!”

La jumătate de oră de la emiterea alertei, localnicii au elucidat misterul: lupul de pe platoul Corneşti era… doar un câine amărât, rătăcit.

Aşa am auzit pe urmă, că nu era lup, era câine husky„.

Iar internetul s-a umplut imediat de glume: Este Halloween, va speriați și de umbra voastră!”, ”’Îmi cer scuze, mi-a scăpat din lesă.” ,”Maidanez costumat de Halloween.

În urmă cu câțiva ani, un alt câine, ciobănesc cehoslovac, a indus în eroare autorităţile si a indus panica în rândul localnicilor.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments