Metoda prin care șefa unui SRL din Cluj a reușit să ”fenteze sistemul”. Este cercetată pentru 405 de fapte de evaziune fiscală în formă continuată

O femeie de 47 de ani este cercetată penal după ce a săvârșit 405 fapte de evaziune fiscală, în formă continuată, săvârşite pentru a evita intenționat datoriile către bugetul de stat de peste 375.000 de lei.

Potrivit unui comunicat transmis astăzi de Parchetul Bihor, femeia a fost surprinsă că, în perioada 2013 – 2016, în calitate de reprezentant al unui SRL, a creat un circuit comercial și financiar fictiv, „în domeniul achiziţionării de mărfuri de la societăţi furnizoare, în scopul acumulării obligaţiilor fiscale în sarcina societăţii furnizoare, prin transferarea responsabilităţii achitării TVA-ului de la societatea beneficiară reală (organizatoare/coordonatoare) la societăţile de „sacrificiu/bidon”.

A înregistrat 405 facturi de achiziţie fictive, având o valoare totală de 1.992.959 lei.

Cu circuitul creat, în mod repetat și în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, patroana a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii un număr de 405 facturi de achiziţie fictive, având o valoare totală de 1.992.959 lei, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului, în cuantum de 375.905 lei, reprezentând TVA dedus nelegal.

Prin ordonanţa de luare a măsurilor asiguratorii din data de 16 ianuarie 2023 s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului pe bunurile mobile şi imobile, precum şi poprirea sumelor de bani deţinute de inculpata I. L. până la concurenţa valorii probabile a pagubei de 375.905 lei, reprezentând TVA, fiind identificate bunuri imobile care acoperă valoarea prejudiciului. – mai menționează procurorii în comunicat.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Bihor.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments