Micul băiat marocan Rayan, care a căzut marți într-un puț, a fost declarat decedat(oficial).

Rayan, băiatul de origine marocană care a căzut marți într-un puț, a fost scos astăzi de către salvatorii ajunși la fața locului, însă acesta a decedat înainte ca salvatorii să mai poată face ceva, a anunţat în această seară cabinetul regal într-un comunicat.

În urma tragicului accident care a costat viaţa copilului Rayan Oram, Majestatea Sa regele Mohammed al VI-lea i-a sunat pe părinţii decedatului, mort după ce a căzut într-un puţ.„, a precizat comunicatul în arabă.

Rayan, în vârstă de 5 ani, a fost extras sâmbătă din tunelul care ducea la locul era blocat de mai bine de cinci zile. Copilul a fost dus într-o ambulanță, în prezenţa părinţilor săi, fără ca imediat să se cunoască starea lui de sănătate.

El a căzut accidental marţi seară într-un puţ secat cu o adâncime de 32 de metri, îngust şi greu accesibil, săpat lângă locuinţa familiei lui, într-un sat din apropierea localităţii Bab Berred din provincia Chefchaouen, în nordul ţării. Echipele de intervenţie nu au putut coborî direct în puţ, deoarece „diametrul acestuia nu depăşea 45 de centimetri„, a declarat responsabilul cu operaţiunile de salvare, Abdelhabi Temrani.

Salvatorii au încercat să lărgească diametrul puţului, dar acest lucru nu a fost posibil din cauza naturii solului, existând riscul producerii unei alunecări de teren. Singura soluţie găsită de pompieri a fost săparea în jurul puţului pentru a salva copilul a cărui supravieţuire a creat un val de simpatie şi solidaritate pe reţelele sociale.

Valul de emoţie a fost atât de puternic încât locuitorii din regiune s-au adunat ”în număr mare” la locul tragediei – aşteptând răbdători în jurul puţului, însă uneori îngreunând munca echipelor de salvare.

P.M.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments