Muntele Pietricica din Piatra Neamț a fost mistuit de flăcări în miez de noapte. A fost lichidat după ora 1

Seara trecută a fost panică printre pietreni. Unul dintre simbolurile orașului a fost mistuit de flăcări în miez de noapte. Muntele s-a aprins ca o torţă, iar vântul puternic a îngreunat misiunea pompierilor. Pompierii din trei judeţe, zeci de lucrători de la Direcţia Silvică, angajaţi ai Primăriei dar şi voluntari s-au luptat cu focul ore în şir.

Alarma s-a dat în jurul orei 22:30. Vegetaţia uscată s-a aprins din senin, iar Muntele Pietricica s-a transformat într-un morman de foc. Flăcările imense dar şi fumul gros s-au putut vedea din toate zonele oraşului.

Riscul ca flăcările să ajungă la casele din apropiere, la o mănăstire și la fondul forestier din vecinătate era uriaş. În plus, vântul puternic le-a dat mari bătăi de cap pompierilor sosiți la fața locului. În sprijinul lor au venit şi 17 pompieri colegi din Bacău, cu 3 autospeciale, dar şi 7 militari din judeţul învecinat Iaşi.

Autoritățile nu exclud ipoteza unei mâini criminale

Peste 20 de hectare au ars sub ochii îngroziţi ai localnicilor. Unul dintre cele mai frumoase simboluri ale oraşului s-a făcut scrum. După ore în șir de lupte cu focul, pompierii au reușit să lichideze incendiul după ora 1.

Două echipaje de pompieri au rămas toată noaptea în acea zonă, pentru a acţiona în cazul în care izbucneşte un nou focar. Momentan nu se ştie de la ce a izbucnit incendiul însă autorităţile nu exclud ipoteza că la mijloc ar putea fi o mână criminală.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments