Opt copii aflați în tabără la Bran au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară

Un incident grav a avut loc ieri la Bran după ce opt copii au ajuns la spitalul din Făgăraș cu simptome de toxiinfecție alimentară. Simptomele ar fi apărut după ce micuții au luat micul dejun format din niște crenvurști stricați. Cei opt copii făceau parte dintr-un grup de 150 de persoane din Galați veniți în excursie în Iași.

DSP Brașov efectuează o anchetă în urma celor întâmplate, urmând să stabilească cum a avut loc întâmplarea.

Au servit micul dejun şi au plecat spre Sibiu. Pe drum, au avut simptomatologie digestivă 8 dintre ei. Cel mai apropiat spital era la Făgăraş, unde au fost duşi cu ambulanţele. Şapte dintre ei au rămas acolo, unul a fost transferat la Braşov, având o condiţie medicală cronică – diabet. Starea lor medicală este bună, s-a ameliorat şi astăzi (vineri – n.r.) vor fi externaţi.” – a transmis purtătorul de cuvânt al DSP Brașov.

De asemenea, aceasta a mai precizat că s-a recomandat închiderea taberei unde au fost cazaţi copiii.

Ancheta este în desfăşurare. Au fost aplicate sancţiuni atât unităţii de cazare, cât şi unităţii de alimentaţie publică, unde masa se asigura printr-o unitate de catering. De asemenea, s-a recomandat închiderea taberei. Alimentul incriminat ca având modificări organoleptice au fost crenvurştii.”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al DSP Braşov.

Cazul copiilor nu este singular. În iunie anul acesta, 50 de copii aflați în tabără în acea zonă au ajuns la spital după ce au servit masa în complexul hotelier unde era organizată activitatea. Atunci, activitatea restaurantului unde au mâncat copiii a fost suspendată temporar.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments