Pacientul 0 în România suspect cu Omicron. Un sportiv repatriat din Africa de Sud

Un jucător din cadrul echipei de rugby ”Știința” din Baia Mare a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Rezultatul probei RT-PCR recoltată aseară la Aeroportul Internațional Maramureș are rezultat pozitiv. Totodată, alți doi turiști, bărbat și femeie, au primit rezultate pozitive la testele Covid. În toate cele trei cazuri se vor trimite probe la Institutul Cantacuzino pentru secvențiere.

Ministerul Sănătății informează că cei 29 de sportivi repatriați din Africa de Sud, care au sosit la Baia Mare, au fost testați și li s-au asigurat condițiile pentru carantinare, conform regulilor stabilite de către INSP. Unul dintre ei a fost depistat pozitiv şi se află în izolare, sub observaţie medicală, fiind asimptomatic.

Acestuia i s-a recoltat o nouă probă care va fi trimisă mâine pentru secvenţiere la Institutul National de Cercetare Medico- Militară „Cantacuzino” Bucureşti. Potrivit unor surse apropiate, sportivul ar fi vaccinat cu schemă completă.

De asemenea, alți doi turiști care se s-au aflat în același avion au primit rezultate pozitive la testul Covid. Este vorba de un bărbat din Vaslui și o femeie din Brașov care au fost ieri depistați pozitiv pe aeroportul Otopeni. Aceștia se află în carantină.

Pentru aceste persoane au fost efectuate anchetele epidemiologice în vederea stabilirii contactilor direcți. Și în cazul lor au fost trimise probe la Institutul Cantacuzino pentru secvențiere.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments