Parada de 1 decembrie LIVE de la ora 11:00. Mesajele autorităților

Parada de 1 decembrie din București, va fi transmisă LIVE pe www.abstract.mesagerulneamt.ro. 1.500 de militari cu peste 100 de mașini de luptă, rachete și mijloace tehnice vor trece, astăzi de la 11:00, pe sub Arcul de Triumf.

Parada de 1 Decembrie din Bucureșeti, de Ziua Națională a României, va fi transmisă LIVE de la ora 11.00 pe www.abstract.mesagerulneamt.ro și pe pagina noastră de Facebook.

Aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, STS şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la care se alătură militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice vor participa miercuri, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada Militară Naţională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti. De asemenea, în funcţie de condiţiile meteorologice, vor evolua şi aproximativ 30 de aeronave”, anunţă Ministerul Apărării Naționale.

Ce mesaje au transmis oficialitățile cu ocazia zilei de 1 decembrie

1 Decembrie 1918 va rămâne pentru totdeauna, în istoria poporului român, drept ziua triumfului idealului naţional: unitatea. Rostită pentru prima dată în Revoluţia de la 1848 şi săvârşită doar parţial la 1859, Marea Unire a avut loc după un lung şir de lupte, după nenumărate sacrificii umane şi materiale.

Marea Unire a rezultat în urma exercitării dreptului la autodeterminare exprimat la Chişinău, Cernăuţi şi Alba Iulia. În mod democratic, s-a decis unirea Basarabiei, Bucovinei şi a Transilvaniei cu România. Marea Unire este încununarea victorioasă a voinţei românilor şi rămâne cea mai frumoasă pagină din istoria României. O lecţie despre perseverenţă şi coeziune, care acum ne este deosebit de utilă şi necesară. Doar printr-un efort comun vom putea depăşi perioada dificilă pe care o traversăm.” – a transmis Premierul Nicolae Ciucă. (mesajul integral poate fi urmărit aici)

”Azi, eroii noştri sunt medicii, antreprenorii, liderii care revoluţionează şi gestionează companii

La 1 decembrie sărbătorim istoria, eroii neamului, moştenirea şi libertatea noastră. În urmă cu 103 ani, la Alba Iulia, părinţii fondatori ai României Mari ne-au lăsat cea mai importantă misiune: să ducem mai departe România unită.

Azi, eroii noştri sunt medicii, antreprenorii, liderii care revoluţionează şi gestionează companii, dar mai ales fiecare român care munceşte zilnic în ţară şi peste hotare.

Partidul Naţional Liberal transformă România într- o ţară modernă şi prosperă. Am convingerea că acest lucru se va realiza doar prin aplicarea principiilor liberale: reforme, investiţii şi susţinerea prin orice mijloace a capitalului privat şi a inovaţiei.

Doar aşa vom ajunge să avem o Românie puternică, ţara pe care şi-au dorit-o înaintaşii noştri la 1918.

Onorăm istoria şi eroii de azi. Dar, cel mai important, în aceste vremuri complicate, este să ne amintim că există o singură Românie! O Românie unită sub valori şi principii democratice.
La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!,
a transmis Florin Cîțu.

D.N.

Articole postate de acest autor

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments