Permise de conducere false vândute pe Facebook. Ce cerințe trebuie să întrunească cumpărătorii

Mai multe anunțuri false au fost identificate pe o platformă de socializare. Prin aceste anunțuri, falsificatorii le spun oamenilor că vor obține permise de conducere valabile, fără să fie necesar să treacă nici măcar pe la examenul teoretic. Un permis fals, ilegal, costă în jur de 500-600 de euro. Reporterii Abstract News au făcut un experiment pentru a afla cum se pot obține aceste documente.

”Obțineți permisul de conducere în câteva zile. După atâtea încercări eșuate, vă vom ajuta să obțineți permisul de conducere fără nici o bătaie de cap. Doriți să vă reînnoiți permisul fără să pierdeți mult timp, vă stăm la dispoziție.” – așa arată unul dintre anunțurile postate de falsificatori. Am contactat și noi această persoană și ne-a spus că pentru un permis de conducere categoria B ne costă 560 de euro și că este gata în 7 zile.

Reporterii au primit o imagine cu un permis de conducere al unui român

De asemenea, reporterii au cerut o fotografie model și hoțul ne-a oferit permisul de conducere al unui bărbat din Hunedoara născut pe 26 februarie 1982.

Pentru a putea realiza permisul, persoana care realizează falsul are nevoie de următoarele date: nume, data și locul nașterii, o poză cu buletinul, categoria permisului de conducere, o fotografie cu noi și semnătura noastră pe o foaie. Astfel, dacă respectăm toți pașii, în 7 zile este gata permisul.

Persoanele care comit astfel de fapte și sunt prinse riscă să ajungă în închisoare.

Redacția Abstract News

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments