Primar din Bihor acuzat că a măsluit datele recensământului: ”Au venit cu intenţii rele”

Un primar din Bihor este acuzat de către cetățenii comunei condusă de acesta că ar fi măsluit datele recensământului de anul acesta. Acum inspectorii de la INS bat din poarta în poartă și caută toţi oamenii care apar în acte.

Primarul s-ar fi speriat că localitatea va fi comasată cu altele dacă are sub 5.000 de locuitori. „Au venit cu intenţii destul de rele. Eu zic să ne împingă sub 5.000 de locuitori, ca să ne poată desfiinţa. Cam asta e ideea, zic eu., a declarat Levente Șorban, primar Lugașu de Jos.

Recenzorii primăriei din comuna Lungașul de Jos din Bihor sunt acuzați că au măsluit datele recensământului făcut recent, băgând cetățeni ”din burtă”. Astfel, la școala din localitate mai apăreau încă alte 3 numere în plus pe lângă cel deja existent. Pe unde au putut, au mai băgat numere de la ei..câte unul, câte două…după plac. Verificările recensământului făcute în Lugaşu de Jos l-au speriat pe primarul comunei, Şorban Levente, care a postat pagina de Facebook a comunei un mesaj prin care îi îndemna pe oameni să nu vorbească cu recenzorii. Pozele şi mesajul au fost şterese ulterior.

Din prima zi de postrecensământ, postrecenzorii au apărut la uşa cetăţenilor cu doi poliţişti. Mi se pare foarte deplasat. Eu zic că oamenii nu sunt infractori., a mai declarat primarul.

Mâine, 19 august, este ultima zi de verificări în Lungașu de Jos, ulterior confruntându-se datele. În funcţie de rezultat, organele de cercetare penală vor deschide un dosar penal în consecință.

S.O.

Articole postate de acest autor

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments