Programul Zilelor Orașului Piatra Neamț

În perioada 23-27 iunie Primăria Piatra Neamț organizează evenimentul ”Piatra Fest”, prilejuit de Zilele Orașului Piatra Neamț. Pe parcursul celor cinci zile de sărbătoare vor avea loc manifestări cultural-artistice, concerte, un festival gastronomic și evenimente religioase dedicate sărbătorii Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, patronul spiritual al orașului. Festivalul gastronomic Piatra Food Fest se va desfășura în Piața Ștefan cel Mare, zona din fața Parcului Central, ce va fi transformată în acea perioadă în pietonal, iar spectacolele la scenă vor fi organizate în Piața Curtea Domnească.

Conform programului, deschiderea evenimentului se va realiza în această seară începând cu ora 18:00 și va presupune slujba din Ajun de Sânziene ce va fi oficializată de IPS Teofan. Evenimentul va continua de la ora 19:00 cu procesiunea cu Sfintele Moaște ce se va oficializa pe traseul: Curtea Domnească-Teatrul Tineretului- Monumentul Martirilor din Temnițele Comuniste- Spitalul Județean, Muzeul de Istorie, Curtea Domnească. Evenimentul este organizat de Protopopiatul Piatra-Neamț.

Mâine evenimentul va începe la ora 16:00 cu deschiderea evenimentului ”Piatra Food Fest” în Piața Ștefan cel Mare ce are ca scop promovarea agenților economici din HoReCa locală. Continuă cu un program artistic al Clubului de copii Viva Allegria de la ora 18:00, iar de la orele 19:00 la 20:00 vor fi prezente trupe de dans sportiv, formații de muzică populară și un ansamblu al unei comunități din Piatra Neamț.

Vineri programul începe la ora 12:00 cu evenimentul ”Piatra Food Fest” și se continuă de la ora 19:00 printr-un program de dansuri, prezentat de tinerii de la Clubul Sportiv ”Lia Art” din Piatra Neamț.

În weekend sunt așteptați atât artiști consacrați, cât și trupe locale. Printre trupele locale se numără Trupa Stoned, Trupa Flying Otters (compusă din elevi ai clasei a-X-a de muzică a Liceului De Arte ”Victor Brauner”). Momentul cel mai așteptat al evenimentului este cel al lui What`s Up, care își va susține programul Duminică începând cu ora 21:00.

Toate manifestările se vor organiza cu respectarea măsurilor de prevenire Covid-19 în vigoare !

D.N.

Articole postate de acest autor

3 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments